WANDELEN & FIETSEN IN BRABANT

Home/FIETSEN EN WANDELEN

Ontdek de prachtige bosrijke omgeving rondom het Gastenverblijf!

Veel van onze gasten bezoeken onze locatie om te fietsen of wandelen. Dat is niet gek, want er zijn ontzettend veel prachtige routes beschikbaar die je de mooiste plekjes van Brabant laten ontdekken.

Wij hebben de mooiste routes op een rijtje gezet.

Fietsroute Maashorst

Deze TOP Natuur Fietsroute in de Maashorst is voor de fietser die van avontuur houdt. De fietsroute loopt langs het fietsknooppuntensysteem in Brabant. Volg de nummers en ontdek de prachtige Maashorst!

De route is ca. 45 km.

Ontdek de Fietsroute Maashorst

Liberation Route Landerd

De Liberation Route Brabant vertelt het verhaal van de bevrijding, maar toont ook wat de Tweede Wereldoorlog heeft betekend voor gewone Brabanders. Download op deze pagina de fietsroutes en bestel de speciale Liberation Route fietskaarten.

Deze route is ca. 45 km.

Bekijk de Liberation Route

Culinaire route Maashorst

De Udense kers, een speciaal Maashorst Worstenbroodje of een heerlijk speciaalbiertje? Je vindt het allemaal langs deze culinaire route Langs Grazers en Graslanden. Je bezoekt onder andere De Kreitsberg, Bierbrouwerij Oijen en Boer Spierings.

De route is ca. 38 km.

Bekijk de Culinaire route

Vrijstaat Land van Ravestein

Fiets over slingerende dijken langs de Maas en kijk over uitgestrekte polders en uiterwaarden. Op de route ontdek je sfeervolle Middeleeuwse stadjes met een rijke historie. Zo leer je meer over de geschiedenis van het Land van Ravestein én het aangrenzende Graafschap Megen. Verzamel letters en ontdek de naam die jou nog meer vertelt over de geschiedenis van het Land van Ravestein.

De route is ca. 27 km.

Bekijk de Vrijstaat route

Wandelen in Herperduin

Herperduin is een prachtige locatie om te voet te ontdekken. Vanuit Uitkijktoren Herperduin ontdek je op 31 meter hoogte ontdek je de herkenningspunten in Uden, Den Bosch en zelfs in Nijmegen. Wij durfden het aan om de uitkijktoren te beklimmen, jij ook? Stuifzandrestanten het Klompven en het Groot Ganzenven zijn een heerlijke plek vlakbij het Voorhuis waar je zomaar een Tauros of Exmoorpony kunt spotten. Kinderen kunnen in Speelbos Herperduin klimmen, klauteren én ontdekken. Zij hebben de tijd van hun leven in het speelbos terwijl jullie genieten van een heerlijk kop koffie, lunch of diner bij Pan&Zo.

Bekijk de uitkijktoren in Herperduin

Docus de Das Avonturenpad

Rennen, klimmen, voelen, genieten, wandelen, ontspannen, balanceren en ontdekken. Ga mee op avontuur Dit pad ligt vlakbij Gastenverblijf het Voorhuis, fiets- of wandel naar de route en ontdek alles over de Das in de Maashorst.

De route is ca. 1,5 km.

Bekijk de route van het Avonturenpad

Maashorst Fiets4Daagse

Elke eerste dinsdag in juni kun je 4 dagen lang genieten van de mooiste fietsroutes in onze omgeving. Kies voor een route van 35 of 60 km en olg de gepijlde routes langs natuur, cultuur en de mooiste bezienswaardigheden. Rustige wegen gecombineerd met de passage van pittoreske dorpjes maakt dat het voor iedereen plezierig fietsen en genieten is. De routes zijn geschikt voor de gewone, elektrische of sportieve fiets, samen met het hele gezin, met buren, kennissen of individueel. Elke dag kent een of meer pauzeplaatsen waar u verfrissend drankje of andere consumptie kunt nuttigen.

Lees meer over de Fiets4Daagse