OMGEVING

Home/Omgeving

Omgeving…

Bewonder onze omgeving en plan bijzondere activiteiten

Ons mooie vakantiehuis ligt in het gastvrije en bourgondische Brabant, op een paar kilometer van de Maas. De Herpse bossen (Herperduin), waar Exmore pony’s en Taurossen grazen, zijn een wandeling of fietstocht meer dan waard. Herperduin is onderdeel van De Maashorst, het oergebied van 3.500 hectare dat zoveel te bieden heeft.

Wandel bijvoorbeeld direct vanaf ons erf naar de Keentse uiterwaarden bij het historische buurtschap Keent. Een Must See voor liefhebbers van natuurontwikkeling. En wat dacht je van de Liberation Route? Deze route, die je ook met de auto kunt rijden, vertelt het verhaal van de bevrijding en toont wat de Tweede Wereldoorlog heeft betekend voor gewone Brabanders. Deze en andere prachtige fiets- en wandelroutes in de Maashorst liggen voor je klaar.

Op de website van Visit Brabant vind je een overzicht van de grotere evenementen in de omgeving. Selecteer de periode waarin je eropuit gaat in Brabant en je krijgt leuke tips voor een dagje of weekendje weg.

De kleinere lokale evenementen delen wij regelmatig via onze social media kanalen. Volg ons via Instagram of Facebook om op de hoogte te blijven.

kasteel-heeswijk-gastenverblijf-het-voorhuis

Onze omgeving biedt een aantal interessante en verrassende culturele uitstapjes. Lees meer over o.a. het Oorlogsmuseum in Overloon, de sterrenwacht en Kasteel Heeswijk.

Of je nu van rustig of sportief fietsen houdt: er zijn volop fietsroutes in de omgeving om van te genieten. Wij hebben een overzicht gemaakt van een aantal prachtige routes in- en om de Maashorst.

Bekijk de prachtige Paarse heide tijdens de Fiets4Daagse

De Maashorst, Zuidwaterlinie én de Peel zijn allen per fiets of auto te bezoeken vanuit het Gastenverblijf. Elke omgeving heeft zijn eigen charme, wij vertellen je graag meer over deze gebieden.