OMGEVING

Home/Omgeving

Omgeving…

Bewonder onze omgeving en plan bijzondere activiteiten

Ons mooie vakantiehuis ligt in het gastvrije en bourgondische Brabant, op een paar kilometer van de Maas. De Herpse bossen (Herperduin), waar Exmore pony’s en Taurossen grazen, zijn een wandeling of fietstocht meer dan waard. Herperduin is onderdeel van De Maashorst, het oergebied van 3.500 hectare dat zoveel te bieden heeft. Wandel bijvoorbeeld direct vanaf ons erf naar de Keentse uiterwaarden bij het historische buurtschap Keent. Een Must See voor liefhebbers van natuurontwikkeling. En wat dacht je van de Liberation Route? Deze route, die je ook met de auto kunt rijden, vertelt het verhaal van de bevrijding en toont wat de Tweede Wereldoorlog heeft betekend voor gewone Brabanders. Deze en andere prachtige fiets- en wandelroutes in de Maashorst liggen voor je klaar.

Musea

In Noord-Brabant zijn tal van interessante en verrassende musea om te bezoeken. Zo is er het Oorlogsmuseum in Overloon, het Noord Brabants museum in Den Bosch en het Textielmuseum in Tilburg. Allemaal erg de moeite waard!

Prachtige fietsroutes in Brabant

Of je nu van rustig of sportief fietsen houdt: er zijn volop fietsroutes in de omgeving om van te genieten. Zo zijn er uitdagende mountainbikeroutes, van zo’n 100 kilometer in totaal, maar kun je ook volop fietsen voor de ontspanning langs de mooie natuur die de Maashorst te bieden heeft. Daarnaast is de omgeving bij uitstek geschikt voor een mooie rit te paard.

Plan je:   Fietsroute  /  Wandelroute /   MTB route

Vestingstadjes op fietsafstand

De historische vestingstadjes aan de Maas zoals Grave, Ravenstein en Megen maken deel uit van de Zuiderwaterlinie en liggen alle drie op fietsafstand van het vakantiehuis. Het zijn prachtige historische stadjes om te verkennen en je geniet er van gezellige restaurants, leuke terrasjes en winkeltjes. Liever naar een grotere stad om te shoppen? Met de auto ben je in een mum van tijd in Den Bosch, Nijmegen, Oss of Eindhoven.

Ontdek hier de Stelling Grave-Ravenstein, onderdeel van de Zuiderwaterlinie.

Bij ons om de hoek

Op Bij ons om de hoek gaan elf bloggers op zoek naar het vakantiegevoel in onze eigen regio. Zij trekken Oss en omgeving door om met eigen ogen te ontdekken wat er – juist in deze tijd – wél allemaal te beleven valt! Iedere blogger heeft weer andere interesses en ervaringen, waar ze jou graag in mee nemen.

Volg al hun ontdekkingen, want je hoeft niet perse ver weg om nieuwe pareltjes te ontdekken, avonturen te beleven of om heerlijke dagjes uit te plannen!

Bekijk activiteiten in de omgeving